Werkwijze Kledinglijn & Sampling aanvragen

Kledingproductie in Nederland

Bij Atelier Jungles hebben wij alles in huis om je te helpen met jouw eigen collectie of kledingstuk uit te werken tot en met volledige productie. We kunnen je helpen van schets tot aan eindproduct, of alleen adviseren op het deel van dit proces waar jij hulp bij nodig hebt. Zo werken wij samen met onze klanten aan het opzetten van  een eigen kledinglijn of volledige kledingcollectie voor modemerken en webshops.

1. Kennismakingsgesprek

Het opzetten van een kleding merk of collectie start met schetsen en ideeën. Tijdens een (online) kennismakingsgesprek vertel je meer over je plannen, hoe ver je bent met de ontwikkeling en je budget. we gaan dan samen verder kijken naar de mogelijkheden en de tijdlijn. in deze fase is jouw product of merk nog in ontwikkeling en wordt er goed gekeken naar welke stappen er nog moeten volgen en op welke punten je onze hulp nodig hebt.

In een kennismakingsgesprek wordt er besproken om hoeveel artikelen of ontwerpen het gaat, of er a (digitale) samples gemaakt zijn en welke stoffen en fournituren er gebruikt moeten worden. Op basis van deze informatie kan er al een grove schatting gemaakt worden van de kosten. Deze kunnen definitief berekend worden na het maken van een sample.

2. Samples

Het maken van een fysiek sample gebeurt in ons atelier. Voor dit sample werken we met een door jou aangeleverd patroon of maken wij zelf voor jou het patroon op basis van je wensen en/of schetsen. Voor het maken van een sample, bestellen we alle benodigde materialen en stoffen, en plannen we een eerste doorpas afspraak in. Hierbij bepalen we of er nog aanpassingen in de patronen en het product moeten plaatsvinden, waarna we deze aanpassingen gaan uitvoeren in een tweede sample ronde. Voor het maken van de samples werken we met een vast uur tarief van €37,50* per uur (ex btw). vaak kunnen we vooraf inschatten hoeveel uur we bezig zijn met jouw product zodat je weet waar je aan toe bent. Dit blijft wel een schatting, het belangrijkste is een goed sample afleveren dus het kan altijd zijn dat we er langer of korter mee bezig zijn. Alle samples en de patronen die we maken in jouw opdracht zijn vanaf dit moment jouw eigendom. 

3. Productie consult

Als het sample doorgepast is en akkoord, gaan we de productie inplannen. Dit doen we tijdens een "productie consult" Met stof stalen en garen bekijken we welke stoffen jij wilt gebruiken voor je collectie, of er maat en merklabels besteld moeten worden, en welke waslabels je wilt gebruiken. we werken samen met veel vaste leveranciers van duurzame materialen, maar je mag natuurlijk ook je eigen stoffen aanleveren. In overleg bepalen we tijdens dit productieconsult de aantallen en maten van de items, de samenstelling van de collectie & de tijdlijn en leverdatum van jou eigen kledinglijn. Dit productie consult is een van de belangrijkste momenten tijdens het proces omdat je hiermee de hele look en feel van jouw eigen collectie bepaalt, en kan dus best wat tijd in beslag nemen. We vinden het erg belangrijk dat je hierin alle mogelijkheden kan overwegen en willen je dan ook goed adviseren in welke keuzes er allemaal zijn. Omdat we ruim de tijd nemen voor dit consult rekenen we ongeacht de duur van het gesprek een vast tarief van €185,00 (ex btw) voor het volledig samenstellen van je collectie. Een gesprek duurt gemiddeld een hele middag of ochtend. Bijvoorkeur kom je hiervoor langs in het atelier, maar dit kan en mag natuurlijk ook digitaal. op basis van dit gesprek wordt er een prijs per item bepaald en we maken altijd een passende offerte op basis van je wensen en proberen mee te denken met de mogelijkheden binnen jouw budget. 

4. Opstarten productie

Als alle samples en de offerte akkoord zijn en de keuzes voor de het vormgeven van de collectie zijn gemaakt gaan we beginnen! alle benodigde onderdelen voor jouw productie worden besteld en we plannen de productie in. Tijdens de productie houden we je op de hoogte en mag je altijd langskomen in het atelier om te kijken en eventueel foto's of video's te maken zodat je het proces kunt vastleggen. als de productie is afgerond sturen we je deze op of kan je deze in overleg afhalen. 

Complete service

Vooral bij het opstarten van een eerste webshop of kleding collectie komen nog veel andere dingen kijken waar je misschien niet direct aan denkt. Bijvoorbeeld het verpakken van de items, het aanvragen van EAN codes, drukwerk en het inrichten van een online shop. Ook hiermee kunnen wij je helpen. We hebben een groot netwerk binnen de duurzame kleding- en drukwerkbranche en in overleg kunnen wij een groot deel van deze taken voor je uitvoeren. Op basis van de extra services die jij graag uit handen wilt geven kunnen we een passende offerte maken die je veel tijd en geld kunnen besparen. 

Kennismakingsgesprek

Heb je vragen over het starten van jouw eigen kledingcollectie en wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Stuur een mail naar hello@atelierjungles.com of bel tijdens kantoor uren naar 0681900414.

 

Zij gingen je voor: