BLOG - De voordelen van niet duurzaam & verantwoord te werk gaan

BLOG - De voordelen van niet duurzaam & verantwoord te werk gaan

Gefeliciteerd, je hebt besloten om je kledingbedrijf op een niet-duurzame en niet-maatschappelijk verantwoorde manier te runnen! Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde ethische vraagstukken en dat je kunt genieten van alle voordelen die het met zich meebrengt.


Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van het negeren van sociale en milieunormen in de kledingindustrie:


Je kunt je kleding veel goedkoper produceren. Je hoeft niet te investeren in dure eco-vriendelijke materialen en productiemethoden. In plaats daarvan kun je goedkope materialen gebruiken en deze met een minimum aan zorg en aandacht verwerken. Zo houd je de kosten laag en de winst hoog!


Je kunt meer kleding produceren dan je nodig hebt. Door geen rekening te houden met de impact van je productieproces op het milieu en de samenleving, kun je zoveel produceren als je wilt. Het maakt niet uit of er te veel kleding wordt geproduceerd en er uiteindelijk onverkochte kledingstukken in de vuilnisbak belanden. Je hebt er tenslotte aan verdiend!


Kinderarbeid is een win-win situatie. Waarom zou je volwassen werknemers betalen als je kinderen kunt inhuren die voor een fractie van de kosten kunnen werken? Bovendien houden deze kinderen van hard werken en vinden ze het geweldig om te weten dat hun kleine handjes hebben bijgedragen aan jouw mooie kledingstukken.


Je hoeft geen rekening te houden met de impact van jouw bedrijf op het milieu. Wie maakt zich nu druk over CO2-uitstoot, watervervuiling en ontbossing? Door de andere kant op te kijken kun je zoveel winst maken als je wilt en heb je alle vrijheid om te doen wat je wilt.


Dus, kort samengevat: door je niet aan sociale en milieunormen te houden, kun je een flinke som geld besparen, meer produceren dan je nodig hebt, kinderen inhuren en het milieu vervuilen. En het beste van alles is dat je kunt doen alsof er niets aan de hand is!


Dit is natuurlijk te gek voor woorden. Maar laten we wel wezen, de kledingindustrie heeft zeker een impact op onze planeet en haar bewoners. Door ons niet bewust te zijn van de manier waarop onze kleding wordt geproduceerd, kunnen we onbewust bijdragen aan deze negatieve impact. Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet duurzaam en maatschappelijk verantwoord produceren van kleding geen duurzame oplossing is voor de lange termijn.


Als consument hebben we de kracht om verandering te stimuleren. We kunnen kiezen voor duurzame merken en producten en vragen om meer transparantie in de productieketen. We kunnen bedrijven aansporen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op het milieu en de samenleving en om te investeren in duurzame alternatieven.


Dus, laten we de voordelen van duurzaamheid omarmen en ons bewust worden van de impact die onze keuzes hebben. Laten we samenwerken om een duurzamere en rechtvaardigere kledingindustrie te creëren voor de toekomst. En wie weet, misschien kunnen we daar zelfs nog een grapje over maken.

 

Foto credits: Henry & Co.

Read more

BLOG - Overproductie in de kledingindustrie

BLOG - Overproductie in de kledingindustrie

Duurzame Textiel Merchandise

Duurzame Textiel Merchandise

BLOG - Waarom kleding laten maken in Nederland?

BLOG - Waarom kleding laten maken in Nederland?

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.